team-DonkEyMOTION-300x300.jpg

EzelCentrum Donkeymotion

Naast de Stichting Orelhas sem Fronteiras hebben wij een Centrum voor ezels die ons ‘hart’ nodig hebben. Kleinschalig maar effectief door de directe hulp die wij zelf bieden.

Uitgebluste, afgedankte, ondergewaardeerde, hongerige, verwonde, achtergelaten en verwaarloosde ezels vinden bij ons weer een veilig kudde gevoel. Wij bieden onderdak, goed voer, schoon water, medische verzorging en veiligheid. Alles wat deze dieren nodig hebben om weer op te knappen. Elk dier mag zijn eigen tempo volgen, er is geen druk. Onze ervaring leert dat als ze eenmaal die vaste basis weer onder de hoefjes voelen ‘er weer toe willen doen’. Dan melden zij zich als het ware bij ons aan om weer mee te werken. Een soort re-integratie eigenlijk. Om het werk te doen waar ze goed in zijn: zichzelf zijn.

Op deze foto's staat Simon de Wit. Hij kwam ernstig verwaarloosd bij ons, maar is nu een blije, goed verzorgde ezel!

Ezels in de buurt
Ook ezels in onze buurt ondersteunen wij in hun welzijn. Onze hoefsmid bekapt de hoefjes van ezels wier baasjes dit niet kunnen betalen. We brengen krachtvoer naar uitgeputte, altijd zwangere of zogende ezelinnen en we brengen water naar eenzame hengsten die gekluisterd staan aan een touw in het open veld.

Mantelzorgers ontzorgen
Vanuit eigen levenservaring koesteren wij een groot hart voor mensen die mensen helpen: mantelzorgers. Zij hebben een loodzware taak op zich genomen en moeten af en toe kunnen opladen; even rust en aandacht voor zichzelf, ontspannen, even ontzorgd worden en kunnen bijtanken in de Algarve. Zij kunnen rekenen op onze warme aandacht.

Donaties ook welkom!

IBAN PT 50004571934025489640212
Bank: Credito Agricola

Tnv Ingrid Cornelia Petra Op den Buijsch