inge en zielige ezels.JPG

Over Inge

 

Van een leven in Nederland, in mijn praktijk voor Klassieke Homeopathie achter een bureau, naar méér buitenleven in Portugal. Eenvoud, natuur én de ontdekking van een nieuwe passie: Ezels….De kennismaking met de ‘ezelwereld’ gaf een nieuwe richting aan mijn leven; in werk en privé.

Hoe bijzonder is dat?

Ezels nemen de kortste weg naar je hart!
Een cursus bij een Portugese wandel/natuurvereniging leerde mij meer van de ingewikkelde taal van dit land. Ook ontdekte ik het plezier van het wandelen en tegelijk stapten ezels letterlijk mijn leven binnen.

Een klant voor ezelcoaching zei ooit na een sessie: "Ezels nemen geen omweg, ze volgen de kortste weg naar je hart…" En precies zo is het mij vergaan. Nu, jaren later, kan ik me geen leven zonder deze bijzondere dieren voorstellen.

 

Ezels opvangen
De verwaarloosde en mishandelde ezels in mijn directe omgeving deden een appél op mijn zorgende karakter. Ik wilde hen uit hun akelige leefomstandigheden halen, voer en water geven, wonden verzorgen, hen opnieuw vertrouwen leren. Mijn werkervaring als Homeopaat komt daarbij goed van pas.

Goed g-ezel-schap
Ik merkte dat ezels in goed g-ezel-schap een diepere betekenis geven aan eenvoudige activiteiten zoals een wandeltochtje: soms een spiegel die voor iemand als een herkenning voelde of een sfeer van vertrouwen waardoor mensen gemakkelijk over zichzelf gingen vertellen. Ik kwam in een wereld van verwondering terecht die me inspireerde en boeide.

Een nieuw pad
Ik verdiepte me in dit nieuw ontdekte pad en zo werd ik een van de pioniers in het Coachen met Ezels.

Werken met ezels als co-coach : originele feedback van ezels krijgen in de zoektocht naar inzichten op persoonlijke thema’s. Een speelse manier van coaching, laagdrempelig, met een professionele opbouw en structuur, puur en authentiek, met respect en veiligheid voor mens en dier.

Zo ontstond het aanbod van DonkEyMOTION.

Nog steeds zoek ik naar verdieping in mijn werk: op dit moment volg ik cursussen Familieopstellingen en Systemisch werk omdat dieren instinctief dynamieken laten zien die ik beter wil leren begrijpen en vertalen in het werk met de ezels en onze cliënten.

Ontstaan van Feel Good
Zorgen en zorgtaken liggen dicht bij me en ook mantelzorg is een intense ervaring geworden die mijn leven heeft gekleurd. Zo is het concept van de Feel Good activiteiten van DonkEyMOTION ontstaan: de sessies met de dieren en/of de meerdaagse Feel Good Emotie-vakanties, een combi van vakantie vieren en persoonlijke ontwikkeling: goed voor de dieren, goed voor de mensen.

Stal zonder WIFI
Steeds meer leef ik mijn passie en ik het leven dat ik wil leven.

Dat heeft alles te maken met wat ik elke dag weer doe: het werk met de dieren en met onze klanten, vanuit onze prachtplek in de Portugese Algarve, midden in de natuur, in de stilte en in het bijzondere licht van de zuidelijke zon.

Buiten leven, in de stal of in het veld, wandelend met gasten ergens op de kliffen. Vaak buiten het bereik van WIFI, 3 of 4G maar wel in het hier en nu. Facebook, Twitter en andere sociale media zijn me niet vreemd maar soms wel een sluitpost van mijn werkdag. Het werk vóór en met de dieren voor cliënten en gasten van DonkEyMOTION heeft absoluut mijn prioriteit, maakt me blij en geeft me voldoening.

Inspiratie bronnen
Inge Land, van Centrum de Vuurvlieg in Nijmegen is nu een grote inspirator voor mij. Hoe zij het systemisch werk integreert in de psychotherapie vind ik heel boeiend. De verdiepingscursussen die ik bij haar volgde hebben mij inzichten gegeven in mijn eigen leven en hebben mij zeker ook herkenningen in patronen gebracht in het werk met de dieren en onze klanten.

Ook ben ik een grote fan van Ruud Knaapen, van Bureau Wind. Hij zet zijn werk als coach met paarden op indrukwekkende manier op de kaart. Ik vind hem groots in zijn werk als systemisch coach met inzet van paarden en de manier waarop hij woorden geeft aan de subtiele processen die zich tijdens sessies afspelen tussen mens en dier”.

Scholing en werkervaringen: Zie mijn profiel op LinkedIn